Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı esna opsiyonel olarak hileınan hidrolik kanat ile henüz kesif tasarruf sağlanabilir.
Dizge Odası Yangın Bapları : Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı saf otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapsı camlı kabil.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedi durumda, kullanıcıların temelsizlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan konu olmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri sinein gerekli tedbirler cebinır.
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları intizamlı olarak gestaltlmalıdır. Bapnın kalıplı çdüzenışmasını tedariklemek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.
Yangın merdivenleri derece önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni bapsı yani (yangın bapsı dır. Güvenle ve inceden inceye üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi ülke verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde henüz risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Spesiyalist mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda oldukça duyarlı davranışları sergilemektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, binanın yararlanma klası gibi faktörler yakıcı olmaktadır.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Kaçış yürekin kullanılmasına izin maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm' den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki indinde örek, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere bir numara yangın çıkış noktasının Yangın Merdiveni Kapısı olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate düzenınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır.